3 Gyakori kérdés

Gyakran kapom meg ezeket a kérdéseket a rajztanfolyammal vagy akár csak általánosságban a Jobb agyféltekés rajzolással kapcsolatban. Arra gondoltam össze szedem ezeket és válaszolok rá, hogy eloszlassan a kétségeket.

Ha még ezen kívül is felmerülne kérdése ITT teheti fel azokat.

3 Gyakori kérdés


Valóban meg lehet ezzel a módszerrel tanulni rajzolni?

A válasz: igen.

Mindenki meg tud tanulni ezzel a módszerrel rajzolni. Ennek oka egyszerűen csak az,
hogy a rajzolás az egy ugyanolyan készség, mint az írás vagy akár a biciklizés, vagyis tanulható. Senki sem születik úgy, hogy tud írni, biciklizni vagy rajzolni, de mindenki képes megtanulni.

Mindenkinél működik ez a módszer?
Igen, az a módszer mindenkinél működik kivétel nélkül. Ennek a tanítási módszernek az a lényege, hogy nem misztifikálja túl a rajzolás képességét, hanem lebontja apró lépésekké, amiket a gyakorlati feladatokkal egyből ki is próbálunk, így nem elméletben, hanem gyakorlatban tanulunk.

Megtanít, hogyan kell „művészként” szemlélni a dolgokat, vagyis megtanít a rajzoláshoz szükséges látásmódra. Ha ez megvan, akkor jönnek a különböző rajztechnikák, amiket csak gyakorolni kell. Tehát nem kell, hozzá kézügyesség, a rajzolás nem azon múlik.

Milyen szintre jutok el a tanfolyam végére?

A tanfolyam végére képes leszel bárminek a realisztikus ábrázolására.
Nagyjából kialakul a saját stílusod is, ami által egyedivé válnak a rajzaid. Ez a stílus minél többet gyakorolsz, annál tisztábbá, kiforrottabbá válik.
Így a tanfolyam végére elsajátított tudást kamatoztathatod a mindennapjaidban, a munkád során, a saját kedvtelésedre, valamint
tovább is léphetsz ezen a területen és tovább képezheted magad magán úton, könyvek által, további tanfolyamok során.

Consilium Humán Erőforrás Kft. | Budapest, 14.ker. Angol u. 38. | 06-1-793-71-57 | info@consilium-hr.hu
Felnőttképzési engedély száma: E-000651/2014 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-56083/2012.,NAIH-56084/2012.