3 hasznos tipp, hogyan kelhet életre kezeid alatt a rajz

Tegnap egy kis lazításra vágytam munka után, ezért a laptopom után nyúltam, hogy keressek egy új kihívást magamnak, amit lerajzolhatok. Találtam egy lenyűgöző oroszlán rajzot, engem azonnal elvarázsolt, ceruzát is ragadtam, itt tartok most:

Csikós Tímea_ Rajz

Amire szükséged lesz:

- H,HB,6B-s ceruza (KOH-I-NOOR, Faber Castell, egyéb.)
- Radírok (Tömb radír, ceruzavég radír)
- Rajzlap
Íme 3 hasznos tanács, amitől megelevenedik a rajzod:
  1. Fontos a jó alap
Használj a körvonalak felrajzolásához HB-s ceruzát. Ezt óvatosan használva halványan dolgozz, ne vésd bele a papírba, így a kezdeti vonalak csak jelzés értékűek, könnyen eldolgozhatóak leszek.
  1. A szemek szerepe

Ha kész vagy a körvonalakkal és embert vagy állatot rajzolsz, munkádat folytasd a szemek megrajzolásával. Ha kidolgoztad a szemeket, lelket adsz a rajzodnak. Szánj időt a szemek aprólékos kidolgozására, hiszen ez a legfontosabb része a portrédnak.


  1. Szőr mentén

A haj, illetve a szőr megrajzolása szintén egy sarkalatos pont a realisztikus rajzolásban. Így csináld: HB-s ceruzával rajzold fel a haj vagy szőr irányait. Sötét pl. 6B-s ceruzával érheted el a sötét tónusokat, majd ceruzavég radíroddal a világos szálakat is behúzhatod ami szintén dob rajta. Hogy még élethűbb legyen a szőrtechnikád a végén hegyes, H-s ceruzával szőrőzd át még egyszer a képed, ezzel az apróbb kusza pelyhek is berajzolhatók. Igazán szép szőrzetet úgy rajzolhatsz, ha a vonalakat magad felől indítod, s a végén a ceruzát egy hirtelen mozdulattal elemeled a papírtól. Az iskolában ugyan azt tanítják, hogy ne forgasd a papírt de én megkérlek hogy ennél a technikánál főleg, forgasd mindig a lapot úgy hogy tudd megcsinálni ezt a mozdulatot.


Remélem, hasznotokra válnak a megosztott tippek! Az oroszlánom munkafolyamatait folyamatosan közlöm itt a oldalamon, mellyel további műhelytitkokat is elárulok.


Timi

Consilium Humán Erőforrás Kft. | Budapest, 14.ker. Angol u. 38. | 06-1-793-71-57 | info@consilium-hr.hu
Felnőttképzési engedély száma: E-000651/2014 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-56083/2012.,NAIH-56084/2012.