AVS technika

Sokan kérdeztétek tőlem, hogy mi az az AVS technika.
Tulajdonképpen egy fény-hang stimulációs készülék, amely ritmikusan pulzáló fény- és hangimpulzusokkal befolyásolni tudja a használó agyhullám-aktivitását. Segíti a relaxálást, vissza tudja állítani az agy természetes ritmusait.
Segítségével létrehozhatunk mély relaxációt, figyelem-koncentrációt, különböző megváltozott tudatállapotokat, stb.
Ezek lehetnek stresszoldó-, meditatív-, közérzetet vagy hangulatot javító-, gyógyulást gyorsító-, vagy éppen tanulást segítő állapotok. Rendszeres, szakszerű használatukkal az agyműködés harmónikusabbá válik. Általában fokozódik a koncentráció-készség, erősödik az immunrendszer, enyhül a depresszió; javul az alvás és a stressztűrő- képesség; gyorsabban fejlődnek a tanulási készségek, jobb lesz az általános lelki állapot.
Működtetésük egyszerű. Hatásukban évezredes megfigyeléseket és évszázados orvosi kutatások eredményeit használják fel.
Magyarország területén a fény-hang készülékek nem számítanak orvosi műszernek. Így bárki, engedély nélkül vásárolhatja és üzemeltetheti őket otthoni használatra, vagy humán területű munkája hatékonyságának növelése céljából.
A HETA oldalán az alábbiakat olvashatod róla, ennél jobban én sem tudnám leírni:

AZ AUDIO - VIZUÁLIS STIMULÁCIÓ JÓTÉKONY HATÁSAI


Miért ajánljuk mindenkinek ezt a passzív meditációs technikát? Mert hatékonysága közel 95%-os, olyanok is használhatják, akiknek az alacsony energiaszintjük miatt az aktív meditáció nem működhet (pl. súlyosan betegek). Biztosan a kívánt frekvenciára érkezünk, az egész agyterület "dolgozik". A szemre és a fülre ható fények és hangok néhány perc alatt különleges tudati állapotot hoznak létre. Elérhető az agyféltekék szinkronizációja éppúgy, mint az öngyógyító delta, álmokkal teli théta állapotok ébren való megélése, a döntéshozó és lazító alfa állapot és a béta tartomány koncentrációhoz szükséges legoptimálisabb szintjei is.
Növelhetjük toleranciánkat, kreativitásunkat, befogadóbbá válhatunk, képképző rendszerünket javíthatjuk, könnyebben vizualizálhatunk, javíthatjuk memóriánkat, visszanyerhetjük tanuláshoz való képességünket, energiatöltő folyamatokat indíthatunk újra. Mindezek egy-egy agyhullám-tartományhoz kötődő funkciók.

Az agyban keletkező és hullámtartomány-függő kémiai anyagok, hormonok nagymértékben felelősek pszichés és fizikai állapotunkért. A jól működő agy képes a megfelelő és az elegendő mennyiségű vegyianyagot az adott hullámhosszon megtermelni. Hasonló módon a fény-hang készülék stimulációjának hatására felszabaduló neurokémiai anyagok rendkívül előnyös irányba befolyásolják a szervezet működését, ilyen pl. az endorfin, amely nagy öröm, vagy jóleső fizikai edzés hatására keletkezik, vagy a szerotonin, amely klasszikus hírvivő molekula és az agyon kívül a szervezet más pontjain is teljesít "szolgálatot". A fény-hang készülék segítségével "megtaníthatom" agyamat, hogy az előbb említett természetes agyhullámokat a napi ciklusnak megfelelően, azaz egyedül is, természetes módon termelje.

A programok alatt látott színes képek az ember tudatalattijának "termékei", melyek egyénenként értelmezhetők és akár évek óta "cipelt" problémák oldhatók meg.

A különböző pszichés betegségekre felírt gyógyszerek vegyi folyamatokon keresztül befolyásolják az agyműködést, legtöbbször "gyógyszerfüggőséget" okozva, túl azon, hogy a valódi okot nem szüntetik meg. Az audio-vizuális stimuláció ezzel ellentétben a test saját készítésű kémiai anyagait reaktiválja, így éri el a kívánt eredményt, mindenfajta káros mellékhatás nélkül.

Consilium Humán Erőforrás Kft. | Budapest, 14.ker. Angol u. 38. | 06-1-793-71-57 | info@consilium-hr.hu
Felnőttképzési engedély száma: E-000651/2014 | Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-56083/2012.,NAIH-56084/2012.